Двама бивши изпълнителни директори на АЕЦ "Козлодуй" са одобрени за членове на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това са Валентин Николов и Иван Андреев, става ясно от публикувания списък с допуснатите до класиране трима кандидати след проведено устно интервю.

 

Валентин Николов ще бъде единият от тримата нови членове на борда на директорите на БЕХ. Той премина трите етапа на конкурсната процедура след като се отказа от депутатското си място в партия ГЕРБ. През годините назад Николов е бил шеф на АЕЦ "Козлодуй", заместник-енергиен министър и е участвал в борда на директорите на холдинга.

Другият класиран е Иван Андреев - кадър от ядрената сфера и бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй".

Третият човек допуснат до конкурса е Стелиан Коев, който е директор на дирекция "Икономика и финанси" на Мини "Марица Изток".

Така в момента всичко ще бъде в ръцете на принципала на БЕХ - Министерство на енергетиката, което ще прецени кой от двамата Иван Андреев или Валентин Николов да бъде изпълнителен директор на холдинга.

Другите две места в борда на БЕХ ще бъдат заети от независими членове, а конкурсът за тях се води от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Там за втория етап от процедурата кандидатите бяха петима. Класиране обаче няма все още след като заболяване на експертите на АППК удължи срока за избора на шефове.

3e-news.net