Шефът на "Туитър" Илон Мъск потвърди, че платформата вече не се движи в "скоростната лента към фалит", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Има много неща, които трябва да бъдат направени, "но като цяло изглежда се движим в добра посока", каза предприемачът.

През уикенда Мъск участва в подкаста "All-In" и увери, че компанията няма да фалира скоро.

Управляваме разходите разумно, така че компанията вече не се движи в скоростната лента към фалит. Беше доста диво пътуване. Имаше върхове и спадове, така да се каже, но като цяло изглежда се движим в добра посока, отбеляза той за слушателите.

След участието си той туитна все пак, че социална мрежа все още не е в безопасност и остават много неща, които трябва да бъдат свършени.

Той отбеляза, че с времето грешките му ще намалеят, като в началото са били много, тъй като той е бил нов в компанията.

Милиардерът за първи път предупреди за опасността "Туитър" да фалира броени седмици, след като пое управлението на платформата.

Мъск купи "Туитър" за около 44 млрд. долара в края на октомври, след което започна драстични промени в платформата и се фокусира върху свободата на словото. Скоро след това компанията загуби близо половината от 100-те си най-големи рекламодатели, което силно намали приходите й.

Оттогава предприемачът се опитва да генерира приходи за социалната медия, включително налагайки абонаментна такса от 8 долара месечно (11 долара за потребителите на айФон) за притежателите на профили с т.нар. сини значки.