Японският технологичен гигант Sony изненада гейм общността с новината, че придобива миноритарен дял в разработчика на една от най-горещите игри в момента - Fortnite. Sony ще инвестира общо 250 млн. щ. долара в Epic Games, която освен това развива и една от най-популярните платформи за разработка на игри - Unreal Engine.

"Мощната технология на Epic в области като графиката ги позиционира на предни позиции в развитието на игровите енджини с Unreal Engine и други иновации" - обяви по този повод главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошира.

Sony има сериозно присъствие в гейм бранша със своите конзоли PlayStation, както и с редица ексклузивни заглавия. В съвместно изявление на двете компании, техни представители посочват, че отдавна работят в тясно партньорство и инвестицията ще им помогне да доразвият сътрудничеството си.

Epic увеличи значително своята пазарна оценка през поселдните години, залагайки на новия игрови жанр battle royale със своето заглавие Fortnite. Към момента това е една от най-популярните видеоигри в света, а през последните месеци се превърна и в платформа за организиране на виртуални концерти, премиерно излъчване на трейлъри и дори цели филми.