Рено (Renault), Нисан (Nissan) и Мицубиши мотърс (Mitsubishi Motors) са "изцяло ангажирани" с обединението, в което участват, обявиха компаниите на първата среща в Амстердам на техни високопоставени представители след ареста на архитекта на алианса Карлос Гон, предадоха световните агенции.

В кратко съвместно изявление трите компании посочват, че техните съвети на директорите са потвърдили отново силния си ангажимент към алианса, като се допълва, че обединението е постигнало несравним успех през последните две десетилетия, допълва вестник в."Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Изявлението бе направено, след като на 19 ноември бившият председател на съвета на директорите на Нисан (Nissan) Карлос Гон бе арестуван за предполагаеми финансови злоупотреби. Японските автомобилопроизводители Нисан и Мицубиши освободиха след това Гон от председателското място на съветите си. Рено назначи временен председател, но остави Гон, отправяйки искане за повече информация от Нисан по случая, припомня Асошиейтед прес.

Проблемите на Гон породиха спекулации за проблеми в самия алианс, който обяви, че е продал над 10,6 милиона автомобила в близо 200 страни през 2017 година.

Прокуратурата все още не е обвинила официално Гон, който е в ареста в Токио.