Компанията "Златен бранд" е подала заявление за регистрация на марката "Петров и Боширов". В оригинал изписването й ще бъде "Petroff & Boshiroff". Това съобщиха от пресслужбата на "Златен бранд", като информацията бе разпространена от специализирания сайт за новини от Москва Mskagency.ru.

"Ние кандидатстваме за марката "Petroff & Boshiroff". След регистрацията възнамеряваме да представим търговската марка на самите Александър Петров и Руслан Боширов", заявява представител на компанията. Той отказва да уточни дали инициативата е съгласувана с двамата.

Александър Петров и Руслан Боширов са запоздозрени от Великобритания в отравянето с Новичок на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Преди 10 дни те дадоха единственото си засега интервю. Пред руския телевизионен канал РТ Петров и Боширов отрекоха обвиненията и обявиха, че са пътували до английския град Солсбъри с туристически цели.

Според документа, с който компанията "Златен бранд" иска да регистрира търговска марка на името на двамата мъже, тя ще може да се използва за производство и продажба на химически продукти за промишлени и научни цели, за парфюми, както и за дрехи и аксесоари. Освен това на бранда трябва да бъде позволено да предоставя услуги на туристически и охранителни агенции, фитнес клубове и барове. Заявката за регистрация е подадена на 14 септември 2018 г.