Меморандумът с "Gеmcorp" е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата. Това се казва в позиция на "Продължаваме Промяната"(ПП), изпратена до медиите във връзка с твърдения на партия ГЕРБ от по-рано днес.

Според ПП повдигането на темата е опит за отклоняване на вниманието от истински важни за хората теми, по които Народното събрание трябва да работи.

След скоростните промени в Изборния кодекс, днешният опит да се произведе скандал около куха тема, след което отново да се говори за хартиената бюлетина, е поредният знак, че Борисов тласка страната към нови предсрочни избори и вече се готви усилено за тях, се казва в позицията на "Продължаваме Промяната".

По-рано днес на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че разполагат с документи, според които меморандумът между държавата и фирмата "Gemcorp" не е прекратен. Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова разказа, че разполага с документи, които потвърждават тези твърдения. От партията ще искат създаването на временна парламентарна комисия по случая с "Gemcorp".