Модна къща Версаче (Versace) не е получавала никакви оферти от италиански инвеститори преди да бъде купена от Майкъл Корс (Michael Kors), заяви пред италиански медии днес творческият директор Донатела Версаче, цитирана от Ройтерс и БТА. Според нея споразумението с американската модна компания ще създаде работни места в Италия.

"През последната година към Версаче се обърнаха много хора. Французи, американци. . .но не и италианци. Не ние отказахме да участваме в италианска компания", твърди сестрата на основателя на компанията Джани пред вестник "Кориере дела сера"

В подобни интервюта за всекидневника "Република" и финансовия вестник "Соле вентикуатро оре" тя посочва, че споразумението показва колко желани са италианските марки от чуждестранни инвеститори. Донатела Версаче отхвърля критиките, че е продала компанията на чужденци.

Майкъл Корс се споразумя вчера да купи луксозната марка за 1,83 милиарда евро (2,15 милиарда долара), включително и дълга. Тази стъпка има за цел да позволи на американската компания да се съревновава с по-големите европейски конкуренти и да съживи продажбите и печалбата на Версаче.

В интервютата Донатела Версаче подчерта, че като резултат от споразумението компанията ще наеме повече хора в Италия.

"Ще създадем нови работни места и ще сме стимул за икономическо развитие в териториите, където работим", каза тя пред "Соле вентикуатро оре".