По повод 130 години от създаването на БДЖ от компанията пускат атракционен влак, който ще се движи между София, Пловдив и Карлово. Любителите на жп транспорта и ретро подвижния състав ще могат да се насладят на пътуването от 7 октомври.

Снимка: Дир.БГ

Влакът ще бъде теглен от парен локомотив, а в състава му ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от "Корона експрес" и вагон-ресторантът от "Витоша експрес". Вагонът на царицата е наскоро ремонтиран и се завръща на релсите след повече от 10-годишно прекъсване.

Снимка: Дир.БГ

Ретро влакът ще бъде съставен от пет вагона за настаняване на пътниците. Всички те ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката.

Цените на билетите са 18.00 лв. от София до Септември или от Септември до Пловдив, от Пловдив до Карлово или от Карлово до София, 27.00 лв. от София до Пловдив или от Пловдив до София и 45.00 лв. за билети по маршрута София-Пловдив-Карлово-София. Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара по маршрута на влака, на които ще спира.

За деца до 7-годишна възраст ще се издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта на пътника. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.

Билети могат да бъдат закупени от касите и бюрата във всички гари в страната.