Вече 5 години компанията развива категорията на бездимните алтернативи в страната с ясната глобална мисия - да изгради бъдеще без цигарен дим. В гравитационното поле на тази амбициозна цел попадат и бутиците на водещия бездимен бранд на Филип Морис Интернешънъл. "Динамиката на развитието на нашите бутици е и динамиката на променящите се нужди на нашите потребители - пълнолетните пушачи, които търсят по-добри алтернативи от цигарите", споделя ни Петко Панамски, Supervisor Brand Retail Development във Филип Морис България. Той отговаря за развитието на бранд бутиците на водещия бездимен продукт на компанията у нас - обекти, които отразяват напълно философията на компанията, която поставя в центъра на екосистемата си именно потребителя.

Потребителското преживяване е издигнато на пиедестал за Филип Морис България. Как бутиците на водещия бранд на компанията за нагряване на истински тютюн отразяват нейната глобална мисия?

Екипът ни работи неуморно за изпълнението на мисията на компанията, а именно да изградим заедно свят без дим и това се усеща в бутиците на водещия бранд на Филип Морис България за устройства за нагряване на истински тютюн. Служителите дават енергия на пространството, в което нашите потребители - пълнолетните пушачи, намират информация, отговори, помощ и поддръжка за своите устройства. Бутиците на бранда са създадени от архитектурен екип, базиран в централата на Филип Морис Интернешънъл, с ясната идея да комуникират иновативната мисия и послания на компанията, която преобръща представите за цяла една индустрия, посредством комерсиализацията на бездимни алтернативи, които, макар и не без риск, са по-добър избор за пълнолетните пушачи, отколкото да продължат да пушат. Това е и причината всичките бранд бутици както в България, така и по света да имат идентично излъчване и, разбира се, ниво на обслужване. Наскоро беше направен фейслифт на бутика в Serdika Center, спазвайки стандартите за висококачествени материали, авторски дизайн на пространството и архитектурни решения, които следват концепцията на водещия бранд на компанията.

снимка: PMI

Как бутиците на бранда се адаптират към непрестанно променящата се среда в последните години?

Последните години бяха истинско предизвикателство във всяко едно отношение. Разбира се и специализираните магазини на водещото устройство на компанията за нагряване на тютюн бяха повлияни от противоепидемичните мерки. Времето, в което бяхме затворени, посветихме на това да създадем максимално безопасна среда както за нашите потребители, така и за служителите. Този приоритет продължава и в момента, като вече имаме установен процес по лична безопасност. Адаптирахме се към променящата се реалност като осигурихме достъп до търговските обекти на бранда през дигитална среда - създадохме виртуален магазин, в който клиентите могат да посетят бранд бутика, използвайки интернет връзката си и ако желаят, да осъществят поръчка на устройство. Посветихме се на идеята да се развиваме спрямо нуждите на потребителите ни и това рефлектира в повече дигитални решения, по-бързо обслужване и възможност за избор при получаване на продукт и грижа - на място в съответния бутик или на посочена локация в определен от клиента период.

Променя ли се концепцията за вашите обекти спрямо населеното място, в което се намират или качеството е идентично без значение от локацията?

Филип Морис Интернешънъл поставя потребителя в центъра на своята вселена. Това е причината да се стремим, в която и точка на света да бъдат нашите потребители - Токио, Лондон, Милано, Виена, Дубай или София, да получават най-доброто обслужване в търговските обекти на водещата бездимна алтернатива на компанията.

По какъв начин употребата на бездимни алтернативи оказва влияние върху стила на живот на пълнолетните пушачи?

Устройствата за нагряване на тютюн, при които е премахнат дима, адресират проблема с остатъчната неприятна миризма. Аерозолът от употребата на бездимните алтернативи се разсейва бързо без негативно въздействие върху въздуха на закрито, като и не се пропива в тъканите като дамаски, мебели, завеси. Технологичните иновации без дим са добра новина за всички пушачи и техните близки, които ценят качеството на въздуха и усещането за комфорт в дома си. Най-важното предимство на бездимните алтернативи е намаленото излагане на вредни емисии и съответно потенциално намаленият риск за здравето за онези пълнолетни пушачи, които преминават на тях изцяло, а иначе не биха се отказали от вредния навик. Важно е пълнолетните пушачи да знаят отговора на въпроса: "Kой е основният проблем при употребата на конвенционалните цигари?". А именно - горенето. При запалването на една цигара тютюнът изгаря при температури от 600°C до 800°C. При този процес се образуват дим и пепел. Цигареният дим съдържа около 7000 вещества, от които 93 са определени като вредни или потенциално вредни.

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България