Основателят на китайската корпорация Алибаба (Alibaba) Джак Ма стана най-богатият човек в Азия, изпреварвайки собственика на индийския холдинг Рилайънс индъстрис (Reliance Industries) Мукеш Амбани. Това сочат данни на Блумбърг .

Състоянието на китаеца се оценява на 44,5 милиарда долара, което му осигурява 18-о място в класацията на най-заможните в света.

Богатството на Амбани, който изгуби вчера след срива на борсите 5,8 милиарда долара, е 41,8 милиарда долара и му отрежда 10-а позиция в класацията.

Експертите на агенция Блумбърг отбелязват, че Ма е успял да сведе до минимум загубите си (по информация на Блумбърг загубата на бизнесмена е била около 1 милиард за деня) благодарение на нарасналото търсене на мобилни приложения и услуги за обработка на данни с помощта на облачни хранилища на компанията.

Алибаба е основана през 1999 година и е една от големите в света. Тя е специализирана в електронната търговия и цифрови плащания. Джак Ма напусна поста си на 10 септември 2019 година, когато се навършиха 20 години от основаването на Алибаба, припомня ТАСС.