Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (КРИБ) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подписаха ново споразумение за сътрудничество, съобщават от организацията.

"Подписваме във важен ден - днес е годишното общо събрание на КРИБ, както и във важна година - годината на 100-годишния юбилей на УНСС. Искам да поздравя всички колеги от КРИБ, както и всички преподаватели, студенти и бивши възпитаници", коментира в профила си във Фейсбук председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Споразумението бе подписано в четвъртък (22 октомври) в столичния хотел "Балкан", където по-късно се проведе общото събрание на най-голямата работодателска организация в България.

"Трудностите ни сплотиха, разбрахме, че никой не може да се справи сам с кризата. Трябват ни подготвени кадри и добро образование. Това е бъдещето", написа още Домусчиев.

Ректорът на икономическия университет проф. д-p Димитъp Димитpoв отбеляза, че партньорството между бизнеса и образованието е перфектно, от 5 години заедно се правят стажове и има желание това да продължи.