От Китай, през Европа, до САЩ. На практика из целия свят. Пандемията COVID-19 разпростря пипалата си по-бързо от възможностите за бърз отговор, който да предотврати влиянето му върху живота на почти всяка държава, включително и България.

Заедно с вируса светът вече усеща тежестта на още една криза - икономическата, а заедно с водната, в Перник станаха три. Точно когато градът започна да излиза от сухия режим, върху него се стовариха нови препятствия - здравни и икономически.

Като център на традиционно работнически регион, определяща за съдбата на Перник е трудовата заетост. За запазването й по време на криза тежестта пада върху големите инвеститори, а най-емблематичен от тях е ТЕЦ-Перник.

В търсене на важни, ценни, експертни мнения за различните отрасли и сектори, Dir.bg покани в студиото си директора на предприятието инженер Любомир Спасов. Специално за нашите читатели той отговори на наболелите въпроси за състоянието на целия енергиен сектор.

Инж. Спасов обясни и как в условията на опасност от зараза с коронавирус "Топлофикация-Перник" успява да продължи да работи с пълния си потенциал - без да освобождава служители, но и без да рискува здравето им.

Какво още каза той - вижте във видеоинтервюто на Dir.bg!