Глобалната криза и наложените извънредни мерки, предизвикани от разпространението на Covid-19, поставят сериозен въпрос пред бизнеса без значение на размера - от заетите на свободна практика, предприемачите, през малките фирми до големите корпорации. Колко сме зависими все още от познатите форми на заетост? Появата на вируса поставя пред огромен риск служители и клиенти - и дори застрашава самото оцеляване на бизнеса в тези несигурни времена. След грижата за здравето на служителите, компаниите се тревожат за устойчивостта и продължаването на своята дейност. Поради това в света на бизнеса "да си останеш вкъщи" значи "да работиш от вкъщи".

Работата от вкъщи (или по-точно "телеработа"), която в момента, поради разпространението на вируса, се е увеличила неимоверно (трафикът към платформата Cisco Webex е скочил 22 пъти), противно на всеобщото мнение, е много повече от провеждането на видеоконференции. Дистанционната работа включва достъп до мрежата на компанията, до бази данни и специфични приложения, споделяне на файлове, съвместна работа, провеждане на презентации, малки (1:1) и големи видео срещи - телеработата се е превърнала в пълен еквивалент на тази в споделено физическо пространство. Платформата Cisco Webex е решение, което помага безпроблемното и гладко протичане на дейността на компанията при работа от разстояние.

Във времето на Cisco вируса ние даряваме, както вярваме също толкова важен, източник на незабавна защита - решение за съвместна работа и видеоконфериране. Видео разговори с HD качество, неограничени по брой и време срещи, споделяне на документи, кореспонденция и записи, са достъпни безплатно за индивидуални потребители, малки и големи компании.

Ето как битката с онлайн и офлайн вирусите се води на един фронт. Колкото опасен е Covid-19 за живота и здравето на хората, толкова са и онлайн вирусите и безбройните видове злонамерен софтуер - опасни за живота и здравето на вашия бизнес. Ако вече работите отдалечено - тогава се грижете за сигурността на вашите данни и мрежи.

Ето защо разширяваме офертата за Cisco Webex с три технологии, които защитават работещите дистанционно по всяко време, на всяка платформа и на всяко устройство.

Cisco Umbrella - пази вашата система от зловредни сайтове, лесно и бързо инсталира защитен "чадър". Cisco увеличава не само безплатния лимит на ползване на настоящите си клиенти, но добавя и безплатен лиценз за нови клиенти.

Duo Security - позволява на компаниите да идентифицират потребителите и надеждността на устройствата преди да се осигури достъп до приложенията. Платформата Zero-trust Duo Security минимизира възможността за проникване в системата. Както и в предишния случай, на съществуващите потребители е увеличен лимитът за ползване и новите потребители получават безплатен лиценз.

Cisco AnyConnect Secure Mobility Client - позволява свързаност и работа със служебни лаптопи и мобилни телефони като същевременно контролирате напълно достъпа. С промените, продиктувани от разпространението на вирус в световен мащаб, Cisco дава възможност на съществуващите клиенти да увеличат броя на служителите, които могат да се свържат с мрежата, както и безплатен лиценз за нови потребители.

В тази връзка, колкото и да е нараснало търсенето на съответните продукти на Cisco поради разпространението на Covid-19, е жалко, че бързото възприемане на тези прости и практични инструменти за онлайн сътрудничество и дистанционна работа е продиктувано от здравна криза. Всички тези инструменти и принципи за оптимизиране, намаляване и ускоряване на работата съществуват от няколко години и не беше необходима здравна криза, за да се признаят техните ползи - а простата логика за подобряване на бизнеса. Ето защо като превенция на всички бъдещи атаки срещу вашия бизнес, винаги препоръчваме да гледате към бъдещето и да търсите подходящите инструменти и ресурси за вашия екип.