На 7 март, г-н Калин Каменов, кмет на Община Враца и г-н Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг, прерязаха лентата на хипермаркет за дома и градината "Практикер" във Враца - 12-ти поред обект на веригата за страната.

"Това е най-новият и може би най-хубавият "Практикер". Защо най-хубавият - защото в последните 4-5 години, откакто "Практикер" се развива под нашето ръководство, научихме доста. Научихме как да направим наистина хубав магазин във всеки един аспект. "Практикер" е по-светъл, добре подреден, лесно е да се ориентираш и да намериш наобходимото, приветлив и подходящ е за цялото семейство и е зареден по-добре и с различна стока, спрямо това, което беше преди години.", каза г-н Белчев на церемонията за откриването.

"Практикер" - Враца се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7500 кв. м. На 5000 кв. м търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва потребителите със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация, така че лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо. Жителите и гостите на града ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта. Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане, застраховка "Удължена гаранция" на продуктите и безплатен паркинг със 125 паркоместа, свързан с паркинга на хипермаркет "Технополис". За доброто обслужване и професионална консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

По повод навлизането си в града, "Практикер" изгради, със съдействието на Община Враца, детска площадка в ж.к. "Сениче", на ул. "Стоян Ц. Даскалов" № 3. Новата детска площадка - подарък от компанията за жителите на града, вече е готова и отворена за ползване. "Практикер" се ангажира и да посади 100 дръвчета от различни широколистни видове на "Крайречен булевард" в града.

"Практикер" - Враца отвори врати на бул. "Втори юни" № 150, до хипермаркет "Технополис". Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен. Реализацията на проекта е дело на строителната фирма "Автострой" ООД.

ЗА КОМПАНИЯТА

"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на хипермаркетите за техника "Технополис", придоби целия бизнес на "Практикер" в България и към момента управлява 12 обекта от веригата в 11 големи града на страната. От тогава до сега "Практикер" удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора "Направи си сам" в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.