Дългогодишният експерт в Комисията за енергийно и водно регулиране и неин шеф за известно време Анджела Тонева става изпълнителен директор в "Енерго-Про Варна". Това става ясно от съобщение на дружеството за извършени промени в мениджмънта, одобрени от проведено Общо събрание на 21 септември.  "Енерго-Про Варна" обединяват електроразпределителното дружество и доставчикът на ток в Североизточна България, търговец на електроенергия и други дружества.

Тонева оглави енергийния регулатор /тогава ДКЕВР/ за няколко месеца през 2013 година след 13 години работа в комисията. След това бе съветник по енергийните въпроси на Пламен Орешарски, докато бе премиер, а в последните 2 години работеше като експерт в Института за енергиен маркетинг, откъдето вече е напуснала.

Досегашният главен изпълнителен директор на  "Енерго-Про Варна" Момчил Андреев /преди това дългогодишен шеф на "Райфайзенбанк/ ще влезе в надзорния съвет на дружеството, като неговият пост се поема от грузинеца Георги Коршия, досегашен изпълнителен директор заедно със Стефан Абаджиев, съобщават от компанията.

Надзорният съвет се състои от трима членове - Петър Милев, Рада Пеева и Властимил Оуржада и засега няма подадени съответните документи към Търговския регистър за гласувано решение за промяна в надзорния съвет или за увеличаването на състава му.