За 14 поредна година списание "Мениджър" провежда най-престижния конкурс за висши мениджъри в България. "Мениджър на годината" отличава бизнес лидерите, които създават, прилагат и утвърждават най-добрите управленски практики, включващи спазването на високи етични стандарти и социална отговорност.

За постиженията на бизнес ръководителите в страната е важно да се говори и знае повече от всякога. Затова и през 2021 година МИТ Прес продуцира документален филм, озаглавен "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха", в който представя лидерите, които вдъхновяват със своя личен пример.

Филмът е своеобразен портрет на изкуството в бизнеса

На пръв поглед изкуството и бизнеса нямат нищо общо помежду си. Но първият поглед не е достатъчен. Затова създателите на филма предлагат различна перспектива - финалистите в конкурса "Мениджър на годината" са представени през призмата на творческия дух и креативността, която предоставя друг, по-ясен поглед върху тяхната работа и роля на бизнес лидери.

Водещ в това филмово пътешествие в света на успеха и таланта е актрисата Теодора Духовникова.

"Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха" ще бъде излъчен на 28 ноември (неделя) от 16.00 часа по bTV.

Гледайте този филм, посланието на който е, че изкуството и бизнес лидерството споделят една обща благородна цел - да направят света по-добро място. Да го оставят по-хубав, по-добър и по-смел. На финала заедно ще разберем кой от десетимата топ мениджъри на страната получава титлата Мениджър на годината 2021 година.

Информация за конкурса "Мениджър на годината"

През 2021 година 44 кандидати от 17 водещи сектора на икономиката подадоха документи за участие в конкурса. 35 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Финалистите в надпреварата са определени чрез специално създадена за конкурса методология, изпълнявана по традиция от консултантска компания "Делойт България". При оценката на участниците се отчитат както финансовите им постижения, така и лидерските им качества чрез 360-градусови интервюта със служители и партньори. Нов компонент от методологията през 2021 година са постиженията в посока дигитализация и автоматизация на процесите, както и два два важни аспекта в мениджмънта, които последната турбулентна година извади на преден план - гъвкавост и устойчивост. Приходите за 2020 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са над 974 милиона лева, а общият брой служители, които осигуряват - 7 295 души.

Акцент в "Мениджър на годината" са моралните критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.

Dir.bg е медиен партньор на събитието.