В началото на ноември 2019 г. "Филип Морис България" пуска на българския пазар новата версия на системата за нагряване на тютюн IQOS - IQOS 3 DUO. Дизайнът на устройството е като този на IQOS 3, но най-новата версия IQOS 3 DUO притежава някои нови характеристики, разработени по препоръка на потребителите.

Както е известно устройството за нагряване на тютюн IQOS нагрява тютюна без да го гори, така че пълнолетните пушачи могат да се насладят на употребата на истински тютюн, но с 95% по-малко вредни вещества в образуваната пара в сравнение с цигарения дим. А най-новият продукт е създаден така, че да бъде в синхрон с начина на живот на потребителите и да е винаги в готовност.

Какво ново с IQOS 3 DUO

Устройството IQOS 3 DUO с неговите нововъведения улеснява пълното преминаване на пълнолетните пушачи към бездимните алтернативи. Компактният дизайн на IQOS 3 DUO вече дава възможност за две последователни употреби без презареждане на холдъра, като осигурява и много по-бързо зареждане на самия холдър в джобното зарядно в сравнение с предишните поколения на устройството за нагряване на тютюн - IQOS 3 и IQOS 2.4 Р.

Устройството ще се предлага в четирите основни цвята, в които се предлага и IQOS 3, както и в лимитирана серия в пети цвят - меден.

Всички аксесоари за предишната версия на устройството IQOS 3 ще са съвместими и с IQOS 3 DUO. Устройството е компактно, разработено е така, че да предлага стотици варианти за персонализиране. Всеки потребител ще може да превърне устройството в уникално за него, така че да пасва на личния му стил.

С новата версия IQOS 3 DUO потребителите не трябва да изчакват холдърът да се зареди за втора употреба, за да го използват. С функцията "бързо зареждане" холдърът на IQOS 3 DUO вече се зарежда по-бързо в сравнение с предишните поколения на устройството - IQOS 3 и IQOS 2.4 Р.

Към октомври 2019 г. повече от 8 милиона пълнолетни пушачи по света са спрели да пушат и са преминали изцяло към най-развитата бездимна алтернатива на ФМИ - устройството за нагряване на тютюн IQOS. Компанията си поставя глобална цел към 2025 г. поне 40 милиона пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат конвенционални цигари, произведени от ФМИ, да преминат на по-добри бездимни алтернативи, а бездимните изделия да заемат поне 30% от продажбите на компанията.

"Продължаваме да инвестираме в наука и технологии, за да разработим устройства, които отговарят на потребностите на пълнолетните пушачи - устройства, които могат да помогнат на много хора, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на тях", заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ, по повод представянето на най-новата версия на устройството за нагряване на тютюн.

"Пускането на IQOS 3 DUO затвърждава нашия ангажимент да прилагаме технологични иновации в разработката на научно доказани продукти, които се явяват по-добър избор за пълнолетните пушачи от продължителното пушене", отбеляза Андре Каланцопулос.