Работниците в малка албанска компания взимат нови микробуси "Форд" и след това инсталират в тях апарати за кислород, сини светлини, сирени и друго необходимо за спешна медицинска помощ оборудване.

Бяха ни дадени само две седмици да произведем 11 линейки и да ги изпратим за Украйна, работа, която обикновено отнема два месеца, заяви бизнесдамата Ариета Пуца пред Ройтерс.

Първите линейки са били поръчани от агенция на ООН и след като бъдат завършени, те ще бъдат транспортирани първо в Полша, а след това в Украйна. Пуца, чиято компания е произвеждала линейки за Албания и Либия, заяви, че Обединеното кралство също е проявило интерес за 50 линейки.

Нашето желание бе да дадем своя принос за Украйна, в тези времена не трябва да се мисли само за пари, заяви предприемачката.

В нейната компания работят 14 души, включително трима от Турция. От компанията бе поискано да произведе стотици линейки за Украйна, но тя намира трудно коли в Албания. Получихме искания да произведем до 500 линейки, включително бронирани линейки, но проблемът е в това, че не можем да намерим микробуси, заяви Пуца пред работилницата край Тирана.