Технологичният гигант "Епъл" (Apple) ще започне да снима игрални филми. Това е причината да подпише договор с нюйоркската компания Ей 24 (А24), съобщи снощи телевизия Си Ен Би Си, като се позова на собствени източници, предаде БТА.

Според тях партньорите планират да започнат да изпълняват собствени проекти догодина. В началото Ей 24 ще пуска филмите и телевизионните предавания безплатно. Целта е да бъде спечелено доверието на зрителите и да се консолидира целева аудитория. Условията на договора все още не се оповестяват, отбелязва ТАСС.

Ей 24 снима известни филми като "Стая" (2015), "Ейми" (2015), "Лейди Бърд" (2017), "Лунна светлина" (2016), който спечели наградата Оскар за най-добър филм, най-добра поддържаща мъжка роля и най-добър адаптиран сценарий.

"Епъл" е основана през 1976 година и произвежда смартфоните айФон (iPhone), лаптопите айПад (iPad), настолните компютри айМак (iMac) и високотехнологична техника. Компанията с централа в Купертино, щата Калифорния, е една от най-големите в света с пазарна капитализация, надхвърляща 1 трилион долара, припомня ТАСС.