Британската консултантска компания Пи Ай Си Ар (PICR) препоръча на акционерите на ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) да освободят генералния директор Майкъл О'Лиъри от длъжността му. Това съобщава днес изданието "Айриш таймс", цитирано от ТАСС.

Изданието допълва, че консултантите от Глас Люис (Glass Lewis) и други консултантски фирми, без да уточнява кои, също по-рано са препоръчали смяна на ръководството на авиокомпанията.

Райънеър бе принуден да отмени 18 000 полета в периода от ноември 2017 до март 2018 година заради големи грешки в кадровото планиране, отбелязва източник от Пи Ай Си Ар, припомняйки и за непрекъснатите стачки на пилотите на авиокомпанията в различни страни.

Консултантите обръщат внимание на неспособността на мениджърите на авиокомпанията да водят диалог с профсъюзите.

Това уронва репутацията на Райънеър и заплашва със сериозни загуби акционерите, обобщават консултантите от британската фирма.

Годишното събрание на акционерите на авиокомпанията, на което по традиция се гласуват кандидатурите за изпълнителен директор и неговите заместници, ще се състои в Дъблин на 20 септември, уточни изданието.