Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп планира да похарчи 150 млн. паунда или 197 млн. долара за изграждане на къщи, ваканционни вили и спортни съоръжения в непосредствена близост до голф игрището, което президентът на САЩ притежава в Североизточна Шотландия, съобщи "Блумбърг".

Организацията "Тръмп" заяви в свое изявление, че е внесла предложението на Абърдийнширския съвет за одобрение. Парите за новата инвестиция няма да бъдат от кредит, а от собствени източници.

Проектът за голф игрището на Тръмп е изпълнен с противоречия през годините. Срещу него се обявиха природозащитници, местни жители, както и властите в Шотландия.

Целият шум, който се вдигна около тази инвестиция на Доналд Тръмп доведе до инкасирането на загуби от проекта. През 2016 гжодина съгласно официалните данни, загубата на компанията е била 17.6 милиона паунда.

Посещението на Тръмп в Шотландия този месец за почивка преди дни по време на посещението му във Великобритания предизвика протести в Глазгоу и Единбург. Американският президент не бе поздравен и от официалните власти в Шотландия.