"Най-вълшебното място на Земята" отваря отново врати след почти четири месеца, с нови правила, които да предотвратят разпространение на коронавируса, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Комплексите с атракциони "Вълшебното кралство" и "Животинското кралство" ще работят отново от днес, а "Епкот" и "Холивуд студиос" ще ги последват четири дни по-късно.

Същевременно обаче броят на новите случи на коронавирус във Флорида се увеличава през последните седмици и много градове и общини в щата неотдавна върнаха ограниченията, които бяха отменени през май.

Всички паркове на Дисни (Disney) в Орландо затвориха в средата на март. "Юнивърсъл Орландо" и "Сий уърлд Орландо" също спряха работа по това време, но заработиха отново преди няколко седмици.

Новите правила на "Дисни уърлд" включват задължително носене на маски и спазване на социална дистанция. Посетителите предварително трябва да си направят резервация, за да влязат в парка, и няма да им се разрешава да преминават между отделните комплекси. На входа ще се мери температурата както на гостите, така и на служителите. Фойерверките и парадите са отменени, за да се избегне струпване на твърде много хора.

През последните два месеца Дисни постепенно отваря парковете си по света, припомня АП.