Отговаряме на въпроси. Ние вече сме отговаряли на въпроси на ДАНС, както и на БЕХ. Тече проверка за периода 2017 - 2021 г. Искат се договори за всеки един клиент. Това заяви пред медиите Николай Павлов, изпълнителен директор на "Булгаргаз", във връзка с проверката, която извършват МВР и ДАНС в дружеството.

Ние не се притесняваме, защото всичко е прозрачно. "Булгаргаз" е едно от най-проверяваните дружества. Искам категорично да заявя, че "Булгаргаз" ценообразува съгласно нормативната уредба, това е математика, не можем да си измисляме цени", заяви още Павлов.

В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, "Булгаргаз" ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно

за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството. "Булгаргаз" ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ.

Екипът на "Булгаргаз" ЕАД оказва пълно съдействие на представителите на проверяващите институции, като продължава работа в полза на собственика на дружеството - българската държава, на неговите клиенти и на българското общество.

"Булгаргаз" ЕАД ще продължи политиката си на откритост и прозрачност, съобщиха днес от дружеството.

Припомняме, че на 6 януари министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че се проверява държавното дружество за износ на евтин природен газ от газохранилището Чирен за Румъния.

"Спор няма, че има такъв износ. Има две борси, на които се случват сделки, на които участва "Булгаргаз" и по различни програми. Затова доколко са ефективни, кои са контрагентите, предстоят проверки", обясни тогава министърът. Директорът на "Булгаргаз" окачестви твърденията като измислица.

В края на миналата година същото газово дружество обяви, че ще сезира органите на реда за теч на информация по конфиденциалния договор за доставка газ от Азербайджан. Тогава се заговори дори за икономически шпионаж в дружеството.

3e-news.net