Само месец, след като Kaufland България представи "Брей!" на пазара, собствената национална линия продукти на компанията бе отличена с първо място в категорията "Налагане на собствени марки" на конкурса "Компания на годината". Наградите дават гласност на успешните управленски модели и ефективните практики на бизнеса в България.

Високата оценка на журито и отличието в конкурса са признание за визията и неуморния труд на огромния български екип, който в рамките на година и половина създаде "Брей!". Марката е резултат от 15-годишния опит на Kaufland България в страната, задълбочения поглед върху предпочитанията и вкуса на българския потребител и желанието на компанията да продължи да подкрепя българските производители.

Продуктовата линия "Брей!" стартира със селекция от 61 качествени продукта, създадени от 20 български производители от 15 региона в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията си съдейства за първи път.

Част от портфолиото на марката са млечни продукти, произведени с изцяло български суровини и кисели млека, съобразени с националния стандарт за българско кисело мляко.

Сред месните продукти "Брей" има такива със защитено географско указание и традиционно специфичен характер, а пресните месни продукти са изцяло със стандарт Стара Планина. Лютеницата е с изцяло български зеленчуци, а домашните сладка само с български плодове. Хлябът е с българско брашно, а бозата - с българска пшеница.

"Брей!" е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. Компанията планира да разшири асортимента на марката двойно до края на годината, като запази доброто съотношение между високото качество на конкурентна цена.

 

*материалът е предоставен от Kaufland