Мнозинството от акционеритге на "Туитър" (Twitter) са подкрепили операция по придобиване на социалната мрежа от Илон Мъск за 44 милиарда долара, съобщиха пред Ройтерс информирани източници.

Акционерите имат срок до днес да вземат решение, но според източниците достатъчен брой от тях са гласували снощи, така че се очаква да бъде постигнат окончателен резултат. Източниците са пожелали анонимност до официалното оповестяване на резултатите. Нито "Туитър", нито Илон Мъск, са отговорили на молба на Ройтерс за коментар.

Основателят и генерален директор на "Тесла" се оттегли в началото на юли от споразумението за придобиване на "Туитър", обвинявайки групата, че не е изпълнила договорните си задължения и е предоставила неверни или непълни данни за фалшивите акаунти.

Социалната мрежа отхвърли обвиненията и започна дело срещу Мъск за нарушаване на споразумението за придобиване.

Междувременно стана ясно, че председателят на Комисията по правосъдие към американския Сенат е поканил главния изпълнителен директор на "Туитър" Параг Агравал да свидетелства и отговори на въпроси, свързани с обвиненията, отправени му от бившия висш служител на компанията Питър Затко, предаде Ройтерс.