Повдигнатата от нас тема за евентуално масово ваксиниране на служителите в компаниите породи сериозна полемика и коментари. За част от хората, възможността да се ваксинират е лъч надежда за излизане от ситуацията с Ковид 19, но има и не малко такива, които изпитват видимо притеснение за резултата от едно евентуално поставяне на ваксина. Съвсем друг въпрос е недостигът на ваксини и невъзможността да се предвиди с точност кое и кога е осъществимо. Ясно е само, че всеки от нас очаква с нетърпение момента, в който отново ще можем да се движим свободно и пандемията ще е само един неприятен спомен.

Нека погледнем вашите отговори на анкетата ни през настоящата седмица, припомняйки си въпроса: Обсъждате ли масово ваксиниране във вашата компания?

- 45% не биха се съгласили, дори въпросът да бъде повдигнат сериозно

- 24% споделят, че темата вече се обсъжда и в някои компании е реалност

- 14% са "За", ако им бъде предложено, но зависи с коя от одобрените ваксини

- 11% виждат решение в подобно действие, но не вярват, че всеки колега би се съгласил

- 5% признават идеята за добра и ще споделят на ръководителите си

Традиционно ще обърнем внимание и на част от по-интересните ви коментари:

"Ваксинираният пази само себе си! Ваксината не го спасява от пренасяне на вируса! Той не е по-безопасен за останалите! Ваксината създава фалшиво чувство за безопасност! Тя временно притъпява имунната система на възрастния като я прави като на тази при децата! Според мен ваксинираният е по-опасен за околните, защото разпространява вируса без самият да има симптоми!"

"Не ми изглежда уместно някой изобщо да бъде притискан по служебен път и не очаквам някой да го направи. Особено при положение, че си работим чудесно вече 1 г. от вкъщи и работата върви без видима разлика."

"Работно място не е за подобни разисквания."

"Ваксинацията е личен избор, а също и лична информация! Нямам намерение да я споделям с работодателя."

"Има уговорка с една болница но желаещите са не повече от десетина."

"Не бих искала некоректни колеги да идват болни на работа... а това се случва в 99% на работните места! И накрая аз да го отнасям - с поредно заболяване, хванато заради немарливостта на друг - погледнато така - съм ЗА ваксинацията на служителите."

"Има ваксина има бонус, няма ваксина - няма бонус."

"Не я обсъждаме, необходими ни бяха минута и половина, всички да заявим, че не се интересуваме от ваксиниране."

"Най-логичното нещо е да се организира ваксинация на работното място. Така се пести време и се избягва струпване на опашки."

"Работодателят няма право да те задължи за подобно нещо!"

Участвайте редовно в нашите седмични анкети за предизвикателствата на работното място.