"Аз станах популярна в интернет още преди думата инфлуенсър да стане толкова viral в България. Снимам от почти 6 години и тръгнах в тази посока. Не харесвам изобщо думата инфлуенсър, защото тук в България се преувеличава с нея и хората я приемат по-доста неморален начин. Иначе това може да бъде доста доходоносна професия и да е единственото, което човек прави", открито споделя Никол Бутева пред Бисер Кунчев и продължава:

"Хората харесват естественото, никой не обича да се правиш на такъв, какъвто не си. Така че с усмивка и положително настроение. Това е нещото. което последователите ми винаги са харесвали в мен, а именно, че съм супер усмихната и позитивна. Смятам, че социалните мрежи са място, на което хората трябва да се отпуснат и да се забавляват, точно това е и моята цел."

Коя е тя?

Казвам се Никол Бутева, по-голямата част ме познават като Никол ДБ. Родена съм в Пловдив. Завърших средното си образование във Френската гимназия в Пловдив, като там се научих да говоря френски, но за жалост не мога да пиша много добре, говоря също така и английски. Догодина ще завърша висшето си образование в Пловдивския университет - българска филология, а след това мисля да запиша маркетинг. Работя от 15 годишна, от малка съм много амбициозна и още от тийнейджърската ми възраст си казах, че не искам в живота ми да живея ден за ден и парите да ми стигат само да си плащам сметките. Реших, че искам да живея независимо и да си позволявам всичко, от което имам нужда и да изградя едно добро бъдеще за мен и семейството ми. Първата ми работа беше като промоутър, после съм работила какво ли не ,бях барманка, работих в магазин за дрехи, в заведение за бързо хранене бях 4 години. Преди години ме поканиха да работя за една модна агенция, казах си, че ще работя там докато не снимам за световноизвестна марка, след 2 месеца вече бях снимала за такава и имаше мои снимки на билбордове в Унгария. След това дойде моето ново увлечение, а именно снимането в сериали. Снимах 3 сезона на първия мистъри уеб сериал "Килерът" ,а после взех участие и в хитовия сериал на Vbox "Следвай ме". Не закъсняха и успехите ми от големия труд, който вложих и спечелих награда за любима актриса от Нова ТВ. В момента също работя, не мога да си стоя вкъщи и да работя само онлайн, заради това гледам да съм постоянно заета с нещо.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Аз станах популярна в интернет още преди думата инфлуенсър да стане толкова viral в България. Снимам от почти 6 години и тръгнах в тази посока, мотивирана от Емил Конрад, който ми беше любимец тогава. Плахо, но с големи крачки се развих по-бързо отколкото съм си представяла. Имам цяла армия хора зад себе си и няма как да си позволя да се откажа. Последователите ми разчитат на мен, обичат ме ,както и аз тях. Благодарна съм за всичко, което имам. Мотивират ме близките ми, последователите ми, аз самата също умея да се мотивирам, като винаги си казвам, че следващия път трябва да е по-добро и по-добро съдържанието, което предлагам.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Не харесвам изобщо думата инфлуенсър, защото тук в България се преувеличава с нея и хората я приемат по-доста грозен и неморален начин. Заради това през повечето време не използвам думата. Аз съм момиче, което преследва мечтите си и има някакво влияние върху повече хора. Та, трябва да е много искрен с аудиторията си, естествен, да не преувеличава с нищо и да бъде себе си. Смятам, че аз точно с тези качества успях да спечеля хората. Това може да бъде доста доходоносна професия и да е единственото, което човек прави.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Обожавам Адриана Лима, най-големият комплимент, който съм получавала през живота е, че съм като малко копие на Адриана Лима...хахахха. Тя може би е най-вдъхновяваща за мен и без да искам се опитвам да и подражавам. А от българските мисля, че няма да учудя никого - Деница Василева,която имам удоволствието да бъде и една от най-близките ми приятелки. Действа ми супер мотивиращо и надъхващо в моменти, в които съм искала да се откажа и да тегля чертата на всичко.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Най-голямата ми цел е да покажа на хората над какво работих в последната година и малко. Старах се изключително много в нещата, които разработвам. Надявам се и хората да ги одобрят и харесат, защото вложих душата и сърцето си в тези 2 продукта. Надявам се съвсем скоро да дойде времето, в което ще ги представя на хората. Честно казано малко ме е страх от представянето на собствените ми продукти, но смятам, че трудът и усилията ми си заслужаваха и ще бъдат възнаградени.

Никол Бутева

Снимка: Личен архив

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Смятам, че е съвкупност от двете неща. Хората, които ме следват ми имат доверие и това прави моята работа тройно по-отговорна и изключително внимателно подбирам нещата, които да позоционирам в социалните мрежи. Вече последователите ми знаят, че всичко,което ползвам и харесвам бих препоръчала и на тях.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Аз съм пример, че могат да се правят качествено и двете неща. Аз работя и снимам за социалните ми мрежи. Да,нямам свободно време, но предпочитам да съм заета, отколкото да си почивам през по-голямата част на времето. Ако си достатъчно амбициозен всичко може да стане точно както го искаш.

Никол Бутева

Снимка: Личен архив

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Пак се повтарям може би, но да бъда себе си. Хората харесват естественото, никой не обича да се правиш на такъв, какъвто не си. Така че с усмивка и положително настроение. Това е нещото. което последователите ми винаги са харесвали в мен, а именно, че съм супер усмихната и позитивна. Смятам, че социалните мрежи са място, на което хората трябва да се отпуснат и да се забавляват,точно това е и моята цел.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Мечтата ми е да работя с Apple и въпреки че е на 99% сигурно, че няма да стане няма да спирам да си го представям . Фенка съм на марката.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Разбира се! Когато аз самата не харесвам даден продукт и не ми влияе добре, никога няма да го рекламирам. Напоследък ми се налага да отказвам точно подари тази причина.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

След 10 години ще съм на 34 и си представям, че ще бъда много успешна с мой собствен бизнес. Но, напоследък все повече си мисля какъв ли ще е животът ми в личен план след 10 години и си представям голямо семейство, щастие и разбирателство.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Бих показала някои от любимите ми места, също така ще разкажа и част от историята на нашата велика държава. И може би повечето ще ги спечеля с това, че българките сме най-красивите жени...хахахах.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Много трудно бих отговорила на този въпрос, но...Ако искате да се забавлявате и да видите колко красив изглежда животът през моите очи, ще се радвам да ме последвате.