"Заминах за Ница, Франция и записах бакалавърска степен по визуална комуникация. Владея френски и английски език, справям се с руския, а от близо една година уча и испански. Обещала съм си в този живот да говоря и италиански. Падам си пътешественичка и не се застоявам на едно място, затова и непрестанно съм в търсене на нови приключения. Тази година имах възможността да посетя Париж, да поживея в Лондон, да се влюбя в Португалия, да прекарам още няколко седмици в Барселона, да обиколя Сицилия с колело, да се докосна до тюркоазените води на Малта, да прекарам една нощ в Букурещ и да преоткрия Будапеща", открито споделя Мария Андреева пред Бисер Кунчев и продължава:

"Нищо не "трябва" в този живот. Някои хора са достатъчно отдадени и заети с това да бъдат инфлуенсъри, колкото и да не я харесвам тази дума. Аз не успявам да създам нищо, ако нямам вдъхновение, затова ми е много важно да съм заета и с други неща, иначе просто не се получава. Все още възприемам цялото нещо като хоби, а не като работа, което ми пречи и да съм редовна, но иначе магията и удоволствието ще се загубят."

Коя е тя?

По лична карта съм Мария Андреева, за близки хора обаче съм просто Мари, Мими или Марсичка дори.

Морско дете съм, от град Бургас, където и завърших средното си образование в езикова гимназия ПГРЕ "Г.С. Раковски" - с профил френски език. След това, по естествено стечение на обстоятелствата, заминах за Ница, Франция и записах бакалавърска степен по визуална комуникация. Владея френски и английски език, справям се с руския, а от близо една година уча и испански. Обещала съм си в този живот да говоря и италиански.

В Ница нищо не се получаваше по лесния начин. Първите ми 10 дни ги прекарах без ток и вода, после ми се налагаше да работя не на една, а на две работи като детегледачка и "момичето за всичко" в един малък веган ресторант, както и да уча на френски редом с другите французи. Ако можех да избирам обаче, пак бих минала през всичко - беше сбъдната мечта! Като най-забележителен и абсурден момент от годините ми на Френската ривиера, беше това, че бях поканена на филмовия фестивал в Кан, като така и не разбрах защо. Исках да работя там, пращам CV, минавах интервюта и т.н., а накрая открих покана в имейла си от компания, с която никога не бях работила - без обяснение, без изисквания, без нищо - просто така.

Падам си пътешественичка и не се застоявам на едно място, затова и непрестанно съм в търсене на нови приключения. Тази година имах възможността да посетя Париж, да поживея в Лондон, да се влюбя в Португалия, да прекарам още няколко седмици в Барселона, да обиколя Сицилия с колело, да се докосна до тюркоазените води на Малта, да прекарам една нощ в Букурещ и да преоткрия Будапеща.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Не ми. Бях на 15 и се вълнувах от неща, за които сякаш никой не говореше около мен, затова реших да започна да снимам видеа и да обсъждам онова, което ме вълнуваше по онова време. Нямах никакво оборудване, нито пък каквито и да е финансови възможности, за да се сдобия с такива но се оказа,че с телефон, програма за обработване на самия телефон и много желание се случват чудеса. 7 години по-късно, може да се каже, че хобито ми се е превърнало в работа. Това, което ме мотивира да продължавам, е и това, което най-много ме плаши - влиянието. Да бъдеш НЯКОГО в социалните мрежи е отговорност, към която всеки трябва да се отнася разумно. Опитвам се да давам добър пример и да говоря за значими неща, но едновременно нося постоянното напрежение от това, че не правя достатъчно смислено съдържание.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Честност към аудиторията и любов/страст към това, за което даденият инфлуенсър говори или прави. Дали може да бъде професия - несъмнено.

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Тук несъмнено ще пропусна много хора, затова споменавам първите 3-ма, за които се сещам:

Харесвам Биляна (@bibons) заради множеството интереси, качественото съдържание и умението да разказва увлекателно.

Възхищавам се много на Слави от The Clashers, заради постоянството, огромния труд, който полага ежедневно, полезното, информативно съдържание и интереса, който буди у малки и големи за знания.

Много на сърце ми е и Рада (@radah.b), която не спира да споделя любопитна информация, съвети и "хакове" в своя инстаграм, блог и подкаст (Thrif Sheep) за това как да живеем в синхрон с природата, а не срещу нея.

Много, много още добри примери имаме!

Снимка: Христина Николова

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Още веднъж - малко се плаша от цялото внимание и отговорност, които социалните мрежи носят, затова не се фокусирам върху цифрите, а върху съдържанието, което създавам. Нямам цели що се отнася до размера на социалните ми канали, но ми се иска да създам по-дълбока връзка с аудиторията ми и да бъда по-постоянна в публикуването на видеа.

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Мисля, че е съчетание от двете. От една страна е заради вярата в искреността на мнението ми и личния ми опит, от друга е и убеждението, че продуктът наистина работи.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Нищо не "трябва" в този живот. Някои хора са достатъчно отдадени и заети с това да бъдат инфлуенсъри, колкото и да не я харесвам тази дума. Аз не успявам да създам нищо, ако нямам вдъхновение, затова ми е много важно да съм заета и с други неща, иначе просто не се получава. Все още възприемам цялото нещо като хоби, а не като работа, което ми пречи и да съм редовна, но иначе магията и удоволствието ще се загубят.

Снимка: Савана Хендли

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Запазване на що-годе прилично психическо здраве, силна доза самоирония, за да не може никой да ме обиди, без да е наясно, че аз ВЕЧЕ знам и публикуване на провокативни снимки, за да поддържам огъня. За първото се шегувам.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Приключение до екзотична страна. Лагер в Зимбабве, урок по оцеляване на самотен остров, надбягване с щрауси в Южна Австралия - там съм! Прекалявам с авантюристичността ми на този етап, но съм на такава вълна, така че ще ме извините.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Алкохол, цигари, храна лишена от хранителна стойност и енергийни напитки. Не са неща, зад които заставам в живота ми, не виждам защо бих го направила и в интернет.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

С риск да бъда набедена за абсолютно безотговорна - не мисля за професионалното ми развитие. Не съм мързелива, напротив дори, но не мечтая за огромни успехи в професионален план. Живее ми се. Искам да имам кауза, да се уча, да създавам, да помагам, да преоткривам, да опознавам и да творя, но не знам дали всичко това би било свързано с определена професия. Ако не хвана гората, най-вероятно ще се занимавам с хуманитарна дейност или изкуство, тъй като това са нещата, които ми носят най-голямо удовлетворение за момента. А, навярно изобщо няма да мисля така след година-две и неприязънта ми към капиталистическия свят е породена от тоталното объркване и липса на ясна посока, които 20-те носят със себе си. С шеговит тон го казвам и това, но май съвсем не е далеч от истината.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Е, как!? Евтин алкохол, красиви жени и изобилие от all-inclusive хотели! Шегата настрана (днес съм в хумористично настроение), за всеки има по нещо при нас. Изобилстваме от красива, разнообразна природа, интригуваща история, богата култура, невероятен фолклор, вкусна храна и....красиви жени, разбира се. Май не бих говорила много, много. Ще ги поканя, за да им покажа.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Приличам на истанбулски пазар, т.е. предлагам всичко! От гидове за пътувания, през лични размисли и истории, до конспиративни теории и влизане в изоставени сгради. Елате за развлечението и останете за близкия досег до объркания ум на едно момиче, което все още търси мястото си на този свят!

Не бих се купила, но поне опитах, хаха.

Всички гости в рубриката до момента вижте ТУК!

Снимка: Магдалена Паскалева