"Ако сте хора на емоцията като мен, обичате да пътувате, влече ви кулинарията, модните тенденции или просто обичате да се смеете, нека ви покажа света през моите очи", открито споделя Мариела Чобанова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Истината е, че аз съм тотално влюбена в България! Няма по красива държава. Много чужденци са наясно с това, но ако трябва да рекламирам нашия селски еко туризъм, бих наблегнала на това, че имаме уникална природа, която трябва да бъде видяна от всеки."

Коя е тя?

Казвам се Мариела Чобанова и в момента работата ми е моето хоби, собственик на фирма за кетъринг и заведение за хранене, където главно готвя аз, същевременно с това уча за инженер по транспорта и се изявявам в ролята на инфлуенсър. Владея английски език и знам на основно ниво френски. Родена съм в град Варна. Най-прекрасния град за мен. Живяла съм за кратко и на други места, но това е моя дом и най-скъпо до сърцето ми място. Аз съм човек интересуващ се и развиващ се в много сфери, доста съм амбициозна и смея да твърдя хипер активна. Всичко в живота си го постигам със собствени усилия и винаги с много труд. Работя от 18 годишна, когато се и отделих от дома. От малка съм напълно самостоятелна и независима. Обичам да пътувам, обожавам да готвя, да уча нови неща и в последно време споделям със своите последователи, голяма част от моите преживявания и успехи.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Смея да твърдя, че съм вечното наивно дете, обичащо живота, човек на емоцията. Такива хора като мен винаги търсят нови приключения и не могат да се спрат на едно място. Често експресивна, трудно сдържам емоции в себе си и като цяло ми е много трудно да бъда обрана и уравновесена. С една дума луда глава.. Професия инфлуенсър си има и това е бъдещето, колкото и да се отрича.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Качествата, които трябва да притежава един инфлуенсър са постоянство, изобретателност, фантазия, вкус, умение да влезеш под кожата на аудиторията си, за да ти се доверят, защото без верни последователи си просто един сив, транзитен профил в социалните мрежи. Когато потребител се довери на инфлуенсър това значи много.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Аз рецепта за поддържане на популярност нямам, просто съм си аз и хората или ме харесват, или не. Никога не трия лоши коментари, защото е нормално да има хора, които не ми се радват, не може всички да се харесваме. Това е най-нормалното нещо и не ме притеснява по никакъв начин. Никога не съм държала да бъда харесвана от всички.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Ако имфлуенсърството е основната професия не, в моя случай е по-различно, защото аз искам да съм навсякъде, искам да готвя, да уча да пътувам и да съм заедно с последователите си в този хаос. Човек трябва да не се примирява с малкото, но това съм си аз, това е моят начин, така виждам живота аз. Както казвам, шарен свят. :)

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Има български инфлуенсъри, които ме вдъхновяват и следя с интерес, една от тя е Красимира Цочева, бивш участник във "Фермата" . Такъв тип профили ми харесват, това е пример за инфлуенсър с верни фенове, а не просто профил - бит пазар, надявам се ме разбирате правилно. Имам още много примери, но ще се спра до тук. Харесват ми инфлуенсъри с възпитание, отношение и широк мироглед. Истински хора, които имат способността да те впечатлят без много филтри и преструвки. Не секса продава, а истината. Другото е временно.

Снимка: Личен архив

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Някой ден се надявам да рекламирам неща, които са свързани с професията ми. Различни храни, да готвя с известни Шеф готвачи и т. Н. Това би ми доставило най-голямо удоволствие.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Не бих рекламирала нещо, само защото някой ми е платил за това, не веднъж съм отказвала ! Не го разбирам, не ми харесва и никой не трябва да го прави, но Шарен свят, хора всякакви.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Професионално се надявам да се обръщат към мен с шеф, инженер Мариела Чобанова, хаха шегата на страна. Надявам се да съм отворила верига суши в страната, да съм вече инженер, кетъринг фирмата ми да върви и да имам повече от 500 човека персонал,които да работят за мен. И всичко това да споделя с милионите последователи, които искат да бъдат част от моя живот, докато им показвам света през моите очи, както аз го виждам.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Истината е, че аз съм тотално влюбена в България! Няма по красива държава за мен. Много чужденци са наясно с това, но ако трябва да рекламирам нашия селски еко туризъм, бих наблегнала на това, че имаме уникална природа, която трябва да бъде видяна от всеки!

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Ако трябва да спечеля нови последователи с едно изречение, идея нямам какво трябва да е то.

С кратките отговори не съм аз човека със сигурност и все пак:

Ако сте хора на емоцията като мен, обичате да пътувате, влече ви кулинарията, модните тенденции или просто обичате да се смеете, нека ви покажа света през моите очи!