"Ако си участвал в реалити формат, кратко след него намалява интереса към теб, затова трябва да грабнеш вниманието на хората с нещо друго което се занимаваш. Според мен най-важно е да бъдеш постоянен и да качваш стойностно съдържание", открито споделя Мануела Тонева пред Бисер Кунчев и продължава:

"В днешно време социалните мрежи са неизменна част от живота на много хора. Те им дават възможност да се изявяват в това, в което са най-добри. Инфлуенсърството, със сигурност, може да бъде професия, която както всички други професии изисква много голям труд и усилия, за да се поддържа интереса на аудиторията и да се увеличава."

Коя е тя?

Казвам се Мануела Тонева и съм на 25 години. Родена съм в Пловдив и съм израснала в Карлово до десетата ми годишнина. След това заминах със семейството си за Лондон, Великобритания, където живея и до момента. Говоря два езика, български и английски. Завърших средното си образование в Лондон и след това продължих висшето си образование в Бристол, Великобритания. Любовта към спорта, биологията и грижата за хората ме накара да избера физиотерапията като моя специалност. През първите три години от моята кариера работих с деца и възрастни пациенти в различни отделения на болницата, като им помагах да се възстановяват от операции, инсулти, дихателни проблеми, травми, ковид-19, неврологични заболявания и много други. От една година работя само в педиатрията с деца с неврологични, мускуло-скелетни и дихателни проблеми, церебрална парализа, недоносени бебета и тяхното развитие. Работя в отделението на болницата, на кабинет и в училище за деца с увреждания. Спортът винаги е бил част от моя начин на живот. Занимавала съм се с различни видове спорт. В университета станах част от отбора на мажоретките, с които участвахме в национални състезания. След като завърших, продължих само с фитнес тренировките. Липсваха ми адреналинът, тръпката от състезания и спортна дисциплина. Попадайки в много тежки ситуации, спортът и тренировките бяха моята опора. Колкото по-трудни моменти има човек, толкова повече се учи, че фокусът трябва да бъде само и единствено върху самите нас. Фокусирах се изцяло над себе си и се записах за бикини фитнес състезания през 2022. Главната ми цел беше не само визията, а фокуса върху дисциплина, здравословно хранене, сериозни тренировки и това да бъда заобиколена от позитивни хора с големи цели и стремеж за прогрес. Подготовката за състезания ми отне 6 месеца, в които се изискваше строга дисциплина, режим на хранене и тренировки. В мига, в който стъпих на сцената разбрах, че всичките усилия и лишения си заслужаваха. Адреналинът и радостта, които изпитах бяха неописуеми. Почувствах се горда и удовлетворена от труда, който бях положила и подкрепата от близките ми. Станах бикини фитнес шампион. 

Тренировките и фокусът над себе си ми помогнаха да се чувствам по-щастлива, продуктивна, да водя по-добър начин на живот и да съм доволна от себе си. Реших че със знанията и мотивацията, която имам мога да бъда полезна и на други хора, които искат да тренират и да водят здравословен начин на живот. Може да видите услугите, които предлагам на https://manuelatoneva.com/.

Другото ми хоби е пътешествия. Посещавала съм държави от четири континента - Европа, Северна Америка, Азия и Африка. Следващата ми цел е Австралия. Обичам да посещавам не само туристическите забележителности, но да се срещам с местните хора и да научавам повече за тяхната култура и начин на живот.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Моята професия ми позволява да влияя позитивно на хората всеки ден, но участието ми в "Игри на волята" сезон 4, от което съм по-позната, увеличи аудиторията ми в социалните мрежи. Сега мога да влияя на повече хора. Желая да продължа да се развивам в тази насока. Основното, което искам да предам на хората е стремеж към по-здравословен начин на живот, тренировки, увереност в себе си, самостоятелност, позитивност, да се развиват и постигат целите си.

Мануела Тонева

Снимка: Тонислав Дончев

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

В днешно време социалните мрежи са неизменна част от живота на много хора. Те им дават възможност да се изявяват в това, в което са най-добри. Инфлуенсърството, със сигурност, може да бъде професия, която както всички други професии изисква много голям труд и усилия, за да се поддържа интереса на аудиторията и да се увеличава. Според мен един инфлуенсър трябва да бъде пример за своята аудитория, затова колкото по-откровен е с нея толкова повече ще му се доверяват и ценят.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Най-голямо влияние върху мен е имал треньора ми Charlie Garforth (Чарли Гарфорт), който ме впечатли от първия миг с вниманието което обръща на клиентите си, строгата дисциплина, фокус в дългосрочен план, мотивация, добрите резултати и приятелско отношение към всеки един от нас. Това са нещата, към които аз също се стремя.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Развивам свой бранд "Manuela Toneva" (MANI training), който предлага различни услуги като онлайн консултации, тренировъчни програми за фитнес или домашни условия, 1:1 видео тренировки, професионални консултации за рехабилитация и други които може да разгледате в уебсайта ми по-горе. Надявам се че съм полезна и помагам на хората да променят не само визията си, но и начина на мислене и това да се чувстват по-добре.

Мануела Тонева

Снимка: Личен архив

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според теб се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Рекламирам само продукти или услуги, които аз самата използвам и съм доволна от качеството им. В повечето случаи, когато хората се колебаят между различни брандове на даден продукт или услуга се доверяват на този рекламиран от техния любим инфлуенсър. А в други случаи просто купуват това, което той рекламира, за да се почувстват по-близо до него и неговия начин на живот.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Инфлуенсърството изисква доста усилия и подготовка, за да създадеш добро и качествено съдържание. Ако имаш талант и успяваш да се развиваш в тази област, тогава може би няма да ти е нужна друга професия. В момента аз се опитвам да съчетавам работата ми като физиотерапевт, онлайн инструктор и инфлуенсър. Бъдещата ми цел е да развия моя бранд и да комбинирам трите в едно.

Мануела Тонева

Снимка: Личен архив

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Ако си участвал в реалити формат, кратко след него намалява интереса към теб, затова трябва да грабнеш вниманието на хората с нещо друго което се занимаваш. Според мен най-важно е да бъдеш постоянен и да качваш стойностно съдържание.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

На първо място бих искала да рекламирам и да направя колаборации с компании, които отговарят на моите интереси. Например, фитнес брандове с качествени продукти, туристически агенции с които да пътешестваме по екзотични дестинации, приключения с висок адреналин и да споделям впечатленията и преживяванията си с моята аудитория.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Не бих рекламирала продукти или услуги, които аз самата не съм използвала или не съм доволно от качеството им. 

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Моя живот е изпълнен с приключения и предизвикателства във всеки един момент, така че не се знае. Надявам се да продължа да влияя позитивно на хората и да развия моя бранд.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

От 10-годишна възраст не живея в България, но винаги чакам с нетърпение отново да я посетя. Не съм спирала да разказвам за красивата ни природа, забележителности, вкусна храна, гостоприемството на хората, традиции и обичаи. Всяка година раздавам мартенички на английските си приятели, показвала съм им стъпки от български народни хора и заедно сме се забавлявали.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Не стой на дивана, ела с мен в залата!

Направи нещо днес, за което утре ще си благодарен.

Способен си на повече, отколкото си мислиш!

Вижте всички останали гости в рубриката досега тук!