"Learn from the best - excellence made in Austria!" е събитие, което свързва потенциални IT стажанти и таланти в България с водещи световни компании в Австрия.

Регистрирайте се за онлайн събитието не по-късно от 17 май 2022, създайте свой собствен профил или качете своята автобиография ТУК.

Към кого е насочено събитието?

Събитието е предназначено за IT-студенти, завършили и професионалисти в България, които искат да се включат в платен международен стаж в Австрия през лятото на 2022г. Могат да кандидатстват и студенти с малък или без предишен професионален опит. Работният език е английски.

Австрийските компании предоставят ограничени места за платени стажове с продължителност три месеца с възможност за допълнително поемане на разходи за пътуване, настаняване и курс по немски език. Участниците ще имат възможност за директни индивидуални интервюта с водещи световни компании в Австрия чрез онлайн разговори в рамките на събитието.

Предлаганите стажове са в областите киберсигурност, програмиране, бази данни и облачни решения в компании като Infineon, KPMG, Kelag Group, Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) и The SPRINGER Group.

Какво ще се случи през време на събитието?

 

  • Австрийските компании ще представят себе си и стажантските си програми в 15-минутни презентации.
  • Регистрираните кандидати за стаж и австрийските компании ще могат да проведат индивидуални 1:1 онлайн интервюта (срещите трябва да предварително заявени през сайта на събитието).
  • Кандидатите и компаниите са свободни да потвърдят или откажат виртуалните срещи.

 

Регистрацията е безплатна.

Организатори на събитието са Austrian Business Agency - Work in AustriaCarinthian International Center и ADVANTAGE AUSTRIA Sofia.