WorkTalent.com е модерната платформа за работа и стаж на dir.bg, която предлага интересни теми за размисъл и дава своите експертни съвети за пазара на труда и нашето кариерно развитие.

Днес ще разгледаме темата за позитивните сигнали, които биха ни мотивирали да започнем собствен бизнес. Решението за започване на нова бизнес идея никога не е лесно, независимо от вашите финансови възможности. Добрата подготовка винаги предшества вземането му. Винаги има и плюсове и минуси, които добре трябва да прецените, за да ограничите рисковете.

Днес ще разгледаме няколко добри причини, които биха ви дали основание за позитивно действие в посоката на реализирането на вашата бизнес идея:

1. Виждате добра бизнес възможност, основаваща се на непокрита нужда на пазара или ще създадете нова технологична иновация. Никога не надценявайте, но и не подценявайте една такава ситуация.

2. Имате идея, която според вас ще донесе стойност на клиентите и. Ако вярвате, че имате идея, за която значителен брой клиенти са готови да платят още в началото, това би могло да се счита за добра причина да започнете свой собствен бизнес. Помислете добре, убедете се, че не се заблуждавате с прекалено амбициозни предварителни очаквания и предположения за това какво клиентите ще са готови да си купят.

3. Имате идея, която вече сте подкрепили с данни от ваше проучване на пазара. Ако данните са убедителни, вероятно не трябва да се колебаете.

4. Вярвате, че вашето бизнес решение може би ще постигне нещо уникално.

Ако смятате, че никой от вашите съществуващи конкуренти не се справя с проблема толкова добре, колкото вие можете, това може да остави място за вашата интересна услуга или продукт.

5. Ако имате различен достатъчен опит в няколко от изброените различни сфери - в маркетинга, счетоводството, продажбите, операциите и ролите в човешките ресурси, това също е добра предпоставка да ограничите разходите и да имате личен поглед върху много процеси в развитието на един нов бизнес.

6. Ако сте абсолютно оптимистично разсъждаващ, чувствате се уверен в действията си...пробвайте.

7. Ако смятате, че сте от хората, които без колебание и притеснение се връщат всеки път отначало, когато паднат и бъдат разтърсени от сериозни проблеми, вие вероятно сте много подходящи да бъдете предприемач.

8. Ако сте от хората, за които може да се каже, че упоритостта и страстта в работата вървят ръка за ръка, също е позитивен показател, че сте от хората, които несъмнено ще направят всичко възможно да стигнат там, където желаят.

9. Категорично може да се каже, че имате сериозен опит в бранша.

Хубаво ще е да се възползвате от това, че имате над средното разбиране за индустрията, пазарите и, клиенти и и динамиката на конкуренция и. Счита се, че можете да използвате съществуващите си знания и взаимоотношения, за да ускорите напредъка на вашата компания.

10. И разбира се, това което винаги би наклонило везните е фактът, че разполагате с необходимите ресурси. Защото, да имате идея е повече от страхотно, но за да започнете свой собствен бизнес, вие със сигурност ще се нуждаете от съответните ресурси, за да превърнете тази идея в реалност. Тези ресурси могат да бъдат разгледани и обобщени като финансов капитал, дадена информация, техническо ноу-хау или ценни нетуъркинг мрежи, които биха ви помогнали да ускорите успеха си.

Ако смятате, че някоя или повече от описаните по-горе точки отговаря на вас и вашите възможности и умения, би бил безспорен аргумент, че е настъпил момента да опитате, внимателно преценявайки риска.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com