Серийният предприемач Ивайло Славов, който е и един от инвеститорите и партньорите в WorkTalent.com, новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж, гостува във видео подкаста на независимата технологична онлайн медия The Recursive, фокусирана върху нововъзникващите иновации и стартиращи екосистеми в Централна и Източна Европа, с водещ Ирина Обущарова.

Основният фокус на срещата беше въздействието и взаимодействието на изкуствения интелект и случващото се на пазара на труда. Ивайло Славов отбеляза положителния ефект на изкуствения интелект върху работата на висококвалифицираните кадри и очерта известни проблеми за нискоквалифицираните работници. Той обърна внимание и на жизненоважната необходимост от стратегическо мислене и справяне с опасенията за сигурността в сферата на ИИ.

Като стратегически инвеститор в две нови платформи в сферата на "Човешките ресурси", Ивайло Славов смята, че има гореща необходимост от рационализиране на процесите в подбора на кадри, което неминуемо ще бъде постигнато и с помощта на изкуствен интелект. Платформата за търсене и предлагане на работа WorkTalent.com, чрез своите технологични инструменти, дава възможности за подобряване на представянето на кандидатите и увеличава шансовете им да бъдат поканени на интервю, а компаниите да развият допълнително своя модел за пре-селекция на кандидати, получавайки повече информация за тях. Приложението VibeJobs, пък се очаква да опрости модела на кандидатстване на кандидати с ограничен достъп до онлайн платформи и да ги свърже по-бързо и лесно с бъдещите им работодатели. Ивайло Славов смята, че и двата проекта са достатъчно иновативни и ще подобрят значително комуникационната среда между компаниите и кандидати за работа в тях.

Видео материал от подкаста е наличен ТУК!