WorkTalent.com е новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

В желанието ни да ви даваме постоянни кариерни съвети, които да ви накарат сериозно да се замислите за своя кариерен път и степен на развитие, днес ще разгледаме темата - бизнес или ежедневно да се облечем на интервю за работа?

Основен фактор за постигане на успех на интервю за нова работа е да представите себе си по възможно най-добрия начин. Начинът, по който сте облечен, външният ви вид, заедно с това как общувате с другите както вербално, така и невербално, може значително да повлияе на представата, която интервюиращите формират за вас.

Нека първо разгледаме, какво означава да сте облечен професионално ориентирано?

Обичайно всички професионални тоалети са скромни, добре скроени и без излишни изображения или графики. Дрехите ви трябва да изглеждат чисти, изгладени и без никакви скъсвания, дупки или петна. Добре е да се запознаете и с очаквания стил на обличане в компанията, в която отивате на интервю.

Защо е важно за вас да се обличате професионално, отивайки на интервю или вече сте назначен на новата ви работа и първите ви работни дни предстоят? Ето и няколко основни причини това да се случва редовно:

- В началото на всяка нова работа е добре за вас да направите добро първо впечатление. Едва ли ще ви изненадаме, ако ви споделим, че преди да сте говорили с новите си колеги, то първото нещо, което забелязват във вас е облеклото и външният ви вид.

- Външният ви вид ще подскаже на интервюиращите ви, че сте приели тази конкретна възможност за нова работа изключително сериозно.

- Когато вече сте избран и започнете нова работа, вие автоматично ставате представител на компанията във външна среда и външният ви вид ще говори и за случващото се в самата компания.

- Професионалното облекло и добрият външен вид носят допълнително самочувствие. Не забравяйте, че наред с имиджа на компанията, вие изграждате и своя личен бранд.

- Много по-възможно е да се впишете в екипа на една компания, да си създадете уважение и да привлечете вниманието на вашите преки ръководители или хора, на които вие сте мениджър

Нека разгледаме и възможността за по ежедневно облекло на интервю за работа.

Ако все пак предпочитате да подчертаете ясно вашата индивидуалност и предпочитан стайлинг, то в никакъв случай това няма да се приеме за грешен ход, стига наистина да успеете да ги демонстрирате по подходящ начин. Този ваш избор не изключва добрия външен вид и лична хигиена. И в този сценарии трябва да изглеждате чист и спретнат.

Който и вариант на облекло да изберете, не забравяйте, че е повече от важно да отидете на интервю на работа добре подготвен, да сте се запознали с компанията, с нейните конкуренти, да покажете, че все едно вече сте част от нея и всичко останало е чиста формалност.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com