Инвестиционен проект за комплекс от хотелски апартаменти, разположен на 6.6 декара дв курортен комплекс "Пампорово" търси купувач. Цената е 6.125 милиона долара.

Това става ясно от публикувана обява в сайт запродажба на бизнес имоти в Европа. Според плановете, комплексът е разполага с 17 400 м2 застроена площ, 217 апартамента, подземен паркинг, басейн, магазини, но не е завършен изцяло.

Досега е построена на груб строеж 60% от комплекса или 8000 м2. Той се състои от 7 сгради, свързани с топла връзка и прекрасен изглед към планината.

Построените 60% от комплекса може да се използват като се продадат апартаментите, или пък всичко да се преобразува в хотел. Останалите 40% могат да бъдат изградени и експлоатирани като съоръжение, синхронизирано с индивидуалните бизнес идеи - болница, казино, развлекателен център.

Районът предлага много възможности за зимни спортове, селски туризъм, алпинизъм, лов, риболов, спа процедури, разглеждане на забележителности, офроуд кръстове, колоездене, конна езда.

Според продавачите, правителството е финансирало проект за 2.5 милиона лева за изграждане на водопровод от девин до Пампорово и когато той бъде завършен, ще има възможност за СПА туризъм през всички сезони на годината.