Ако имате пари и действате бързо, скоро можете да станете собственик на частен остров, разположен на по-малко от 300 метра от крайбрежието на Сицилия.

Isola delle Femmine или "Остров на жените" е живописен атол, частен е, а това не е много често срещано в Италия, където повечето от островите са държавни. Цената му също може да се определи като разумна, на фона на някои оферти за продажба на гръцки острови, съобщи Travel Leisure.

"Първоначално островът е бил обявен за продажба на цена 3,5 милиона евро, но като се има предвид, че никой не прояви интерес, сега сме го намалили до гъвкав диапазон от 1-3 милиона евро или 1.1 милиона долара, като сме отворени за оферти и преговори", заяви агент на недвижими имоти.

Островът не е застроен. В момента всичко, което има на него е каменна кула от 17-ти век. Тя е красива и историческа - но необитаема. Ако имате мечти да живеете най-добрия си живот край бреговете на Сицилия, ще трябва да инвестирате в изграждането на някои структури.

Островът има своя собствена история.  Името му произлиза от легендата, че 13 туркини са били прогонени от семействата си и изпратени в изгнание. Те се озовали на острова и живели щастливо.

Необичайно ниската цена е функция на ситуация в последно време на жилищен пазар в Италия. Това далеч не е първият пример за собственици, които значително намаляват цената на имотите си, за да ги продадат.