Засега се движим много конструктивно и оперативно, каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" /ПП/ Кирил Петков при откриването на дискусията по темата "Туризъм, цитиран от БТА".

"Половината важност на тези срещи са политиките, другата - отборите, почваме да виждаме как А-отборът от всяка една от партиите може да се сработва с другите", коментира Петков.

Той уточни, че днес дискусията ще започне с представянето на идеите за развитие на туризма от най-малката партия, за да "покажем, че няма първи - втори, а имаме общи цели, които трябва да постигнем заедно".

Разговорите са част от серията от дискусии по ключови политики за изработване на коалиционно споразумение. В дискусиите участват БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

От БСП в разговорите ще се включат Христо Проданов, Емил Хумчев, Вяра Емилова, Атанас Маджарски, Петя Цанкова, от ИТН - Ивайло Кожухаров, Мирослава Колева, Златомира Карагеоргиева, от ДБ - Борислав Сандов, Гергана Кабаиванова, Виолета Донева, Михаил Михов, от ПП - Любомир Попйорданов, Илин Димитров, Теодора Жилкова, Борис Борисов.