Хлябът няма да поевтинява повече, а дори е възможно да поскъпне. Цената на пшеницата от идната реколта е много по-скъпа от миналогодишната. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров пред bTV.

Проблемът с доставките на газ е централен за този момент. Това е от ключовите приоритети на службения кабинет. Не само надеждните доставки,а и цената е от значние,допълни още той.

Увеличението, което поиска "Овергаз" е драстично,но то само приближава нашата цена към средно европейската.Има и други решения, които час по-скоро трябва да се анализират и вземат, коментира Димитров.

"Експертите казват, че може да се търси решение при Газпром,но краткосрочно. Трябва да си изпълним договора с тях до края на годината, но само до там.", допълни той.

Според Димитров, служебният премиер Гълъб Донев е разумен,умерен и диалогичен човек.

"Смятам, че ще чуе всички аргументи, които водят до успокоение на държавата. Двете неща поисках от служебния премиер. Това са гарантиране на плащанията за енергийните помощи към бизнеса и потребителите и гарантиране на цена за топлото през зимата", добави президентът на КНСБ. 

Сред темите, които Димитров предлага да бъдат обсъдени, е необходимостта от още една актуализация на държавния бюджет.