Във връзка с неверни твърдения, тиражирани в публичното пространство, уточняваме, че към момента категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия. Това се казва в официално съобщение от пресслужбата на Министерския съвет.

Опасността от спирането на мерки произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство, допълват от Министерския съвет.

По-рано днес от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ заявиха, че не се вижда желание за бъдеща подкрепа, "но дори действащите програми са замразени" по неясни причини.

Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове.

Правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата, допълват от пресслужбата на Министерския съвет.