"Доверието между две страни не се гради лесно. За да спечелиш уважението на голяма китайска финансова институция, се изисква професионализъм, иновативни идеи, компетентност и представяне на дългосрочен и устойчив бизнес модел. Новата мащабна инвестиция, която е 135 милиона долара, ще се осъществи благодарение на целия екип на БМФ. Колеги, благодарности и поздрави на всички!" Това написа собственикът на Параходство "Български морски флот" Кирил Домусчиев в личния си профил във Фейсбук по повод отпуснатото финансиране от китайската "Ексимбанк" за изграждането на 6 супермодерни високоефективни екологични кораба за Параходство "Български морски флот" (БМФ).

Договорът с китайската "Ексимбанк" (The Export-Import Bank of China) беше подписан на 6 юли в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на премиерите на България и Китай Бойко Борисов и Ли Къцян.

Договорът с китайската "Ексимбанк" бе подписан на 6 юли

Снимка: Фейсбук

"Присъствието на премиерите на България и Китай подчертава вашия безспорен професионализъм. След финансирането по плана "Юнкер", държавата с една от най-добре развитите икономика в света подкрепи наша компания. Това несъмнено носи престиж и авторитет не само на Български Морски Флот, а на България и родния бизнес като цяло, и може да отвори нови хоризонти", пише още Домусчиев.

Договорът с китайската "Ексимбанк" бе подписан на 6 юли

Снимка: Фейсбук