Съществува много голяма вероятност Великобритания да не успее да договори с Европейския съюз търговско споразумение, което да влезе в сила след края на преходния период след Brexit на 31-ви декември. Това обяви премиерът Борис Джонсън, който говори за пръв път след провала на преговорите в Брюксел, съобщи Нова тв. Той подчерта, че сега е моментът хората да започнат да се подготвят за липсата на сделка.

Преговорите между Лондон и Брюксел продължават, но министър-председателят не скри песимизма си за възможността те да приключат успешно.

"Трябва да бъдем много ясни - в момента има голяма възможност, много голяма възможност за решение, подобно на това на Австралия с Европейския съюз или подобно на отношенията на Канада с ЕС. Това не е лошо. Има достатъчно начини, с които можем да го превърнем в преимущество за двете страни. Съществуват множество възможности за Обединеното кралство. Сега е времето обществото и бизнесът да се подготвят за 1-и януари, защото при всички положения ще има промяна", обяви Джонсън.