Германия въвежда процедура за влизане на български сезонни работници, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция, предава БТА.

Сезонните работници ще могат да отидат в Германия през седем международни летища: Хамбург, Берлин-Шьонефелд, Лайпциг, Дюселдорф, Франкфурт-Хан, Карлсруе (Баден-Баден) и Нюрнберг.

Влизането в страна през морската или сухоземната граница от съседните й държави е забранено, допълват от гранична полиция.

В същото време се разбра, че авиокомпанията Кондор (Condor) ще получи финансова подкрепа от германската банкова група Ка еф Ве (KfW) и федералната провинция Хесен, съобщи днес министърът на икономика Петер Алтмайер.

Федералните власти и провинция Хесен ще подкрепят Кондор в тези трудни времена. В нормални условия компанията работи ефективно, има оперативна печалба и добри перспективи. Споразумяхме се за кредит по линията на Ка еф Ве, чийто общ обем е 550 милиона евро, уточни Алтмайер.

Кондор се нуждае от финансова подкрепа още от есента на миналата година във връзка с фалита на британския туроператор Томас Кук (Thomas Cook), припомня ТАСС.