С мисията да предоставя на своите читатели задълбочено експертно съдържание по най-важните теми в икономиката, технологиите, финансите, бизнеса и предприемачеството екипът на Dir.bg стартира нов специален проект.

Real Time Future е двумесечен онлайн бюлетин, като всяко издание ще събира анализи, коментари, сблъсък на гледни точки, прогнози и истински бизнес и предприемачески истории от България и света по определена актуална тема. Фокус на изданието ще бъдат новите индустрии, ориентирани към чисти енергии, дигитална и технологична трансформация, спазване на екологични, социални и управленски практики.

Целта на Real Time Future е не само да се превърне в платформа за полезно бизнес съдържание, но и да ускорява потенциала на бизнес средата у нас чрез авторското участие на водещи експерти по съответните теми, както и чрез разговори с лидери на български и международни институции, компании, стартиращи бизнеси, НПО.

Първото издание на Real Time Future е посветено на една изключително важна тема за бъдещето на българската икономика: доколко Националният план за възстановяване и устойчивост, по който страната ни може да получи 13 млрд. лв. от Брюксел, отговаря на критериите, свързани с енергийната ефективност и независимост, инвестициите в зелени иновации, дигиталната трансформация, стимулирането на конкурентоспособността на българския бизнес. Освен че разглежда голямата картина, заложена в Плана, изданието се фокусира детайлно върху най-важната тема в него - декарбонизацията на енергетиката.

Допълнителна стойност са вдъхновяващите бизнес истории от България и света. В "Бъдещето е електрическо" разказваме за младата българска компания AMPECO, която разработва софтуерни решения за станции за зареждане на електромобили на 6 континента. В "Северното зелено сияние" стигаме до шведския регион Норботен, чиято цел е да захранва индустриите си само с ВЕИ, което зависи не само от технологичния прогрес, но и от привличането на човешка сила. А в "Енергии от утре" показваме новаторски проекти за извличане на чиста енергия, по които работят компании и изследователски институции от цял свят.

Приятно четене!