Дните на състезанието приближават и на 1 и 2 юни ще станем свидетели на поредната пета Академия за иновации: ИДЕИТЕ - Bulgaria Innovation Hackathon, която се провежда в Литературен клуб "Перото" на НДК и събира студенти от цялата страна.

Голямата награда за отбора победител през 2017г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академията.

В Академия за иновации 2018 студентите избират една от три мисии:

Мисия: "Изобретения на бъдещето"

Мисия: "Дигитални иновации"

Мисия: "Социални решения"

До момента са регистрирани над 50 екипа с най-разнообразни идеи: от джобни сателити, до устройства за пречистване на въздуха; социални иновации и решение на здравни проблеми.

Очаквайте още информация непосредствено преди хакатона и не пропускайте деня на лекциите на 1 юни, които започват с международен гост от Dutch Design School - Беньо ван ден Боогард за иновациите с осигурен жестомимичен превод от екипа на "Заслушай се"!

В партньорство с водещите университети в България, институционалната подкрепа на Европейската комисия, TBI Bank, Progress, Questers, Nestle, Roobar, Savina. Вход свободен!