Френската компания за производство на луксозни стоки Луи Вюитон Моет Хенеси - (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy) съобщи, че е постигнала споразумение за придобиването на италианската компания за бижута Булгари (Bulgari), предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Споразумението със семейство Булгари, което е мажоритарният собственик, е било постигнато в края на миналата седмица и е било одобрено от административния съвет на Луи Вюитон Моет Хенеси снощи, уточни АФП.
Конгломератът, чиято централа е в Париж и който стои зад марки като Кристиан Диор (Christian Dior) и Фенди (Fendi), уточни днес, че за 51 процента от Булгари ще замени 16,5 милиона собствени акции срещу 152,2 милиона акции на Булгари, които са собственост на семейството, основало компанията.
Луи Вюитон Моет Хенеси ще пусне останалите акции на Булгари, собственост на миноритарни акционери, на публично предлагане за 12,25 евро (17,10 долара) за акция.
Двамата собственици на Булгари - Паоло и Никола Булгари - ще останат начело на компанията. Семейство Булгари ще разполага с две места в административния съвет на Луи Вюитон Моет Хенеси.