Две български софтуерни компании са отличени с престижна европейска награда за иновации по време на най-голямото търговско изложение в областта на информационните и комуникационните технологии в света - CeBIT, съобщиха от Българската асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ.
Компаниите Interconsult Bulgaria и Musala Soft са получили съответно Златна и Сребърна награда на церемонията, която се провежда за първа година, но с тенденция да се превърне в ежегодна.
За поредна година страната ни има национален щанд на най-голямото световно технологично изложение. На него се представят 20 български софтуерни компании.
Изложението продължава от 1 до 5 март в германския град Хановер и вече 25 години събира водещите компании в областта на иновациите. На 3 март, по случай националния празник на България, в рамките на CeBIT 2011 ще се проведе Българска вечер, която се финансира от фирмите - участнички на националния щанд. Тя ще започне в 18 часа в зоната на щанда. Ще има музика на живо и подбрани български вина, както и много изненади за гостите, които ще могат да се запознаят с възможностите, предлагани от българския технологичен бранш.