С решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ от 30 юни е променен съставът на ръководствата на дъщерните дружества на холдинга - "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". Това съобщи БЕХ.
Новият Съвет на директорите на "Булгаргаз" е в състав Юлияна Димитрова, Димитър Гогов и Борис Тодоров.
От Съвета на директорите на дружеството е освободен Георги Гегов.
С приетите вчера промени е избран и нов Съвет на директорите на "Булгартрансгаз". Новото ръководство на "Булгартрансгаз" включва Георги Гегов, Иван Дреновички и Евгени Попов.
От Съвета на директорите на "Булгартрансгаз" е освободен Атанас Съйков. Юлияна Димитрова е завършила "Изчислителна техника" в Техническия университет в София, "Журналистика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и "Макроикономика" в УНСС.
Работила е в Централния институт по изчислителна техника и като преподавател в ТУ-София, била е редактор в списание "Радио, телевизия и електроника" и завеждащ отдел "Икономика" във вестник "Демокрация". Като старши съветник в Министерския съвет в периода 1997-2000 г. е и зам.-председател на Съвета на директорите на "Булгаргаз". От 2002 г. е наблюдател във вестник "Банкеръ".
Георги Гегов е роден през 1976 година. Завършил е УНСС като магистър по "Право". Завършил е "Стратегическо икономическо развитие на енергийния пазар" в институт в Гьонингер, Холандия. Гегов е работил в сферата на енергетиката, търговията и преноса на газ, като е бил и част от юридическия и консултантски комитет по проекта "Набуко".