"Каналите се изместиха, сега се внася през Молдова и Румъния, защото през Констанца се преминава, както от София до Пловдив. Няма никакъв контрол, защото северната ни съседка също е в ЕС и на практика нямаме граница с нея. Аз обаче имам среща с Цветан Цветанов, на която ще обсъдим как да спрем контрабандните цигари. Ако трябва ще ги проследяваме и ще ги взимаме от чантите на хората, но ще се спавим", категоричен бе Борисов.
Той направи и обръщение към пушачите: "Искам от тази трибуна да кажа на пушачите, които се подвеждат по по-ниската цена на тези контрабандни цигари - тютюнът, който е в тях, при анализите, които правим, е с по-голямо съдържание на катрани и е много по-опасен за тяхното здраве. Така че, тази цена те ще я платят. Плаша ги, да го знаят. В момента службите са наясно, че 500 млн. отгоре трябва да съберат, ако искат да има заплати на края на годината".
В Народното събрание днес Борисов иронизира опитите на левицата да злепостави финансовия министър Симеон Дянков и призна, че той е сбъркал, като не е отчел наследеното тежко финансово наследство.
"Ако можех да върна времето назад, щяхме да приемем бюджет с 2 млрд. лв. дефицит и така бившите управляващи трябваше да отговарят къде са тези пари. През 2009 г. вие се движехте с 8 млрд. пасив, благодарете ми, че съм приел вашия пасив и приехме този дефицит", обърна се Борисов към левицата и добави:
"Грешката на Дянков беше, че мислеше, че кризата в Гърция няма да е такава и ще ни поканят в Еврозоната".