Вчера Комисията за финансов надзор отне лиценза на Инвестиционният посредник Стандарт Инвестмънт АД. Само преди седмица от комисията си изискаха от УД Стандарт Асет Мениджмънт АД дължимите суми от 1.7 млн. лв., които са такса за управление на активи.  Името на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД нашумя, след като от решение на КФН стана ясно, че управлявани от него фондове бавят с близо 3 месеца плащане от близо 1 млн. лв. към УПФ Бъдеще.
От посредника реагираха веднага и днес те излезоха с изявление по повод решението комисията. Считаме, че то е преднамерено, тенденциозно, целенасочено и е част от кампанията срещу дружествата от групата Стандарт Инвестмънт, се посочва в писмо, изпратено до медиите. Тъй като решението е неоснователно и незаконно, то ние ще си търсим правата в съда, допълват от посредника. Желаем отговорно да заявим, че сме потресени и остро се противопоставяме срещу така взетото решение от страна на този надзор, се казва в изявлението.

Вчера от КФН съобщиха, че на заседание, проведено на 27 март, вторник, е решено да бъде отнето разрешителното на дружеството за извършването на дейност като инвестиционен посредник. Причината за това е неспазване на текстове от Закона за пазарите на финансови инструменти.