За тези, които търсят вдъхновение за собственото си развитие в бизнеса и живота, CNBC Make it  направи подбор на изказвания на някои от най-известните и богати хора на планетата в последните години.

Според съставителите, ако човек чете внимателно, тези мисли могат да изменят отношението му към парите, успеха и пътя към богатството. За да станеш милионер, да влезеш в клуба на богатите или свръхбогатите, постарай се да вникнеш в мислите на успелите хора и да се вслушаш в съветите им.

Ето и пет от мненията:

Бил Гейтс, основател на Microsoft

"Парите не са ценни за мен до определен момент. Те стават важни тогава, когато трябва да изградиш организация и да споделиш ресурсите си с нуждаещите се". 

Марк Зукърбърг, основател на Facebook

"Ние създаваме качествен продукт не за това, да спечелим много пари. Ние печелим много пари, за да създадем качествен продукт".

Илон Мъск , генерален директор на Tesla и Space-X

"Неуспехът - това е отлична възможност. Ако не се сблъскате с провали, вие няма да можете да измислите нищо ново и креативно".

Джеф Безос, основател на Amazon

"Когато парите ви са малко, това ще ви стимулира да създадете нещо ново. Един от начините да се измъкнете от проблемите си е да откриете изхода".

Рей Далио, основател на Bridgewater Associates

"Когато си спомня за миналото, за своите успехи и неуспехи, най-голямата награда виждам в хората и моите отношения с тях. Парите-това е случайност. Приятна случайност, но за да ги имате, трябва да се занимавате с това, което ви е приятно".